Lars van der Haar derde op modderige Koppenberg

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar zal zich maandagmiddag flink hebben moeten schrobben onder de douche. De 30-jarige Woudenberger eindigde als derde in de Koppenbergcross, waar regen de deelnemers op een modderbad trakteerde. Met zijn ploeggenoot Toon Aerts moest Van der Haar diep buigen voor Eli Iserbyt. De Belg is de succesvolste crosser tot nog toe in dit seizoen met liefst acht zeges. Bij de vrouwen won de Amerikaanse Clara Honsinger.

Van der Haar was als eerste weg in de cross over de beruchte kasseienklim, maar de versnelling van de imponerende Iserbyt kwam al snel. De Nederlander gaf uiteindelijk 1,24 minuut toe. De tijd is belangrijk in het klassement  om de X2O Badkamers Trofee, waarvan de Koppenbergcross de eerste wedstrijd was. Puck Pieterse, zondag nog tweede in de wereldbeker van Overijse, deed niet mee aan het klimwerk. Wel haar rivale Kata Blanka Vas, zij werd derde. De tweede plaats was voor Denise Betsema die in de finale klop kreeg van Honsigner.

In de stand om de wereldbeker staat Puck Pieterse bij de vrouwen derde achter de twee leiders Denise Betsema en Lucinda Brand. Lars van der Haar staat bij de mannen vijfde. Leider is Iserbyt.