Lars van der Haar eindigt twee keer in toptien

Veldrijden Redactie

Met twee plaatsen in de toptien heeft Lars van der Haar een arbeidsintensief weekeinde achter de rug. Zaterdag eindigde de veldrijder uit Woudenberg als vierde in de Krawatencross in Lille, zondag verging het hem minder en moest hij zich tevreden stellen met de zevende plaats in Hoogstraten. Beide malen zegevierde wereldkampioen Mathieu van der Poel.

De wedstrijd in Lille was de achtste en laatste van het DVV-klassement, dat een prooi is geworden van veelvraat Van der Poel. Van der Haar deed serieus mee voor het podium, maar zijn ploeggenoot Toon Aerts van Telenet Fidea ging een seconde eerder over de finish en werd derde. Tweede werd Michael Vanthourenhout. Van der Haar eindigde als vijfde in het eindklassement.

De Woudenberger kan nog klimmen in een ander klassement, dat van het Superprestige-circuit. Zaterdag 16 februari is de laatste wedstrijd in het Belgische Middelkerke. De zevende manche verliep zondag met horten en stoten. Tal van valpartijen ontsierden de Aardbeiencross van Hoogstraten.

Van der Haar had het zwaar en kwam met een achterstand van 1.50 minuten als zevende over de eindstreep. Hij staat wel knap derde in het algemeen klassement. Dat wordt aangevoerd door Van der Poel die in Hoogstraten zijn dertigste zege van het seizoen liet noteren.