Lars van der Haar grossiert dit seizoen in podiumplaatsen

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar grossiert dit seizoen in podiumplaatsen. De 31-jarige veldrijder uit Woudenberg voegde er afgelopen weekeinde twee aan toe. Hij eindigde zaterdag als tweede in Merksplas in een cross die meetelt voor het Superprestigeklassement. Een dag later werd Van der Haar gehuldigd na afloop van de wereldbekermanche in Overijse, ditmaal als nummer drie. De Belg Michael Vanthourenhout hield zich het best staande in de blubber.

De cross in Overijse stond in het teken van de komst van de eerste van de zogeheten Grote Drie. Mathieu van der Poel en Wout van Aert melden zich pas later in het veld, wereldkampioen Tom Pidcock liet zich meteen gelden, al kende hij een dramatische start. Na een imponerende inhaalrace zat de Brit weer van voren. Het werd een waar moddergevecht met Europees kampioen Vanthourenhout uiteindelijk als winnaar, nadat Pidcock een flinke schuiver had gemaakt. Van der Haar liet zien waarom hij geroemd wordt vanwege zijn taaiheid. Eenmaal in positie drie hield hij stand tot aan de finish.

In Merksplas maakte Van der Haar de hele tijd jacht op de vroeg ontsnapte  Laurens Sweeck. De Belg maakte echter geen fout en de Nederlander moest genoegen nemen met de tweede plaats. Derde werd Michael Vanthourenhout.