Lars van der Haar heeft zijn eerste podiumplek te pakken

Veldrijden Redactie

Het seizoen is nog maar net begonnen en Lars van der Haar heeft zijn eerste podiumplaats al te pakken. In Beringen eindigde de 31-jarige Woudenberger als derde. De Belg Eli Iserbyt won op het parcours met veel hoogtemeters, voor zijn landgenoot Michael Vanthourenhout. Bij de vrouwen was het als vanouds een volledig Nederlands feestje. Fem van Empel was net als een week eerder de snelste, ze klopte in de finale Lucinda Brand.

Op de mijnterril van Beringen was een onvervalste klimcross uitgezet, de tweede wedstrijd die meetelt voor het Exact-klassement. Eli Iserbyt was oppermachtig, maar Lars van der Haar (Baloise Trek Lions)  streed na een voorzichtige start om de tweede plaats met Michael Vanthourenhout. In de laatste ronde moest de taaie lichtgewicht wat seconden prijsgeven.

Fem van Empel heeft in de eerste crossen duidelijk gemaakt dat ze haar zinnen heeft gezet op de wereldtittel veldrijden bij de belofte-vrouwen, nu in handen van Puck Pieterse. Deze Amersfoortse heeft een rustpauze ingelast na het zware mountainbike-seizoen en duikt later het veld in. Van Empel heeft al twee veldritzeges op zak. Achter Van Empel en Brand werd Denise Betsema derde in Beringen.