Lars van der Haar herstelt zich van mislukte trip naar Amerika

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar heeft zich enigszins hersteld van een mislukte trip naar Amerika. De 27-jarige Woudenberger werd afgelopen weekeinde tiende (Meulenbeke) en vijfde (Ronse). Beide crossen in België werden een prooi voor Mathieu van der Poel die na een korte periode van rust weer in het peloton van de veldrijders is teruggekeerd.

Bij de twee wedstrijden voor de wereldbeker in Waterloo en Iowa aan de overkant van de oceaan kon Van der Haar geen potten breken, in tegenstelling tot zijn ploeggenoot van Telenet-Fidea Toon Aerts die beide manches won. Door de naweeën van een jetlag kon de Belg zijn zegereeks geen vervolg geven in eigen land.

Zaterdag in Meulenbeke moest Van der Haar genoegen nemen met een rol op het tweede plan, maar hij eindigde nog wel net in de toptien. Een dag later ging het stukken beter. De Woudenberger bleef in de Hotondcross in Ronse lang in het spoor van de besten, totdat Mathieu van der Poel versnelde. De kopgroep van zeven werd uit elkaar getrokken en op de meet had Van der Poel een voorsprong van ruim twintig seconden op de nummer twee, Wout van Aert. Van der Haar finishte als vijfde. Meulenbeke en Ronse maken deel uit van het Brico-klassement, waarvan Van der Haar de openingscross in Geraardsbergen had gewonnen.