Lars van der Haar hoopt in vorm te raken op Amerikaanse bodem

Wielrennen Redactie

Misschien lukt het Lars van der Haar op Amerikaanse bodem zijn vorm te vinden. De 28-jarige Woudenberger steekt met de Nederlandse cyclocrossploeg de oceaan over voor twee wereldbekerwedstrijden in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Zaterdag rijdt hij in Iowa, acht dagen later op 22 september in Waterloo.

Daar kunnen allerlei grapjes over gemaakt worden, maar voor Van der Haar kan de komende periode best zijn wederopstanding betekenen in plaats van zijn ondergang. De renner van Telenet Baloise Lions ontbeerde afgelopen zondag in Eeklo duidelijk macht om in het spoor van de besten te blijven. Hij was niet de enige Nederlander die anoniem zijn rondjes reed. Tien Belgen bepaalden de toptien alvorens Van der Haar als elfde over de finish kwam.

Bij de wereldbekerwedstrijden in de VS wordt hij vergezeld door onder meer zijn ploeggenoot Corné van Kessel. Grote afwezigen bij de profs zijn Mathieu van der Poel die eerst wereldkampioen op de weg wil worden, en de zwaar geblesseerde Wout van Aert.

Ook bij de vrouwen ontbreken nog toppers zoals Lucinda Brand. De nummer twee van de WK veldrijden is ook nog volop bezig met het wegseizoen.