Lars van der Haar in laatste cross als derde op podium

Veldrijden Redactie

Het kan verkeren. Van een besneeuwde ondergrond met een temperatuur dik onder nul een week geleden naar een heerlijk lentezonnetje. Het werkte inspirerend op Lars van der Haar die in de allerlaatste cross van het seizoen als derde op het podium kwam. Een dag eerder was de Woudenberger zesde geworden. Winnaar werd zaterdag Eli Iserbyt en zondag Laurens Sweeck. Bij de vrouwen geen regionale inbreng, Denise Betsema triomfeerde tweemaal.

Lars van der Haar. Foto: Baloise Trek Lions

In de Sluitingsprijs Oostmalle sloten de veldrijders hun coronawinter af. Sweeck domineerde, terwijl zijn landgenoot Quinten Hermans onbedreigd naar de tweede plaats ging. Achter hem streden Lars van der Haar, Toon Aerts en Jens Adams om de derde plek, de kleine Woudenberger besliste dat gevecht in zijn voordeel. Kyle Agterberg uit Maartensdijk eindigde op plek 24.

In de Waaslandcross in Sint-Niklaas lukte het Van der Haar zaterdag niet om bij de koplopers te blijven. Hij haakte af, sloot weer aan om vervolgens weer af te haken. Iserbyt schudde in de slotfase Aerts van zich af en won solo. Van der Haar werd zesde op 28 seconden en Agterberg zestiende, een plaats voor beloftewereldkampioen Pim Ronhaar.

Bij de vrouwen in het slotweekend geen Puck Pieterse, wereldkampioen Lucinda Brand of Ceylin Alvarado. Wel Denise Betsema die een goed seizoen voortreffelijk afsloot. De Texelse won zowel in Sint-Niklaas als in Oostmalle.