Lars van der Haar in vijfdaagse etappekoers Ronde van België

Wielrennen Redactie

Lars van der Haar doet volgende week mee aan de Ronde van België. De veldrijder uit Woudenberg weet zich vergezeld door nog enkele crossers uit zijn ploeg zoals Toon Aerts en Corné van Kessel. Van der Haar rijdt bij de Belgische formatie Telenet-Fidea Lions. De Ronde van België telt dit jaar slechts drie WorldTour-ploegen.

Vooral de absentie van Quick Step, de grote winnaar van het voorjaar, leidde in België tot commotie. Manager Patrick Levèfere vond dat er te weinig startgeld was voor de Belgische topploeg, waarin Niki Terpstra rijdt. Wel van de partij is Lotto-Soudal met de winnaar van vorig jaar Jens Keukeleire. De concurrentie van onder meer de Giro, de Ronde van Californië en de Ronde van Noorwegen maakt dat de Ronde van België vooral het slagveld wordt van pro-continentale ploegen. Daartoe behoort ook Roompot-Nederlandse Loterij. Met welke ploeg aan de vijfdaagse rittenkoers, die woensdag 23 mei start en onderdeel is van de UCI Europe Tour, wordt deelnemen is nog niet bekend.

Van Telenet Fidea mag geen spraakmakend optreden verwacht worden. Van der Haar is in de eerste plaats veldrijder, de weg is slechts bijzaak. Overigens maakte de Woudenberger onlangs op twitter bekend dat hij in het huwelijksbootje stapt met Lucy Garner. De Britse wielrenster is tweevoudig wereldkampioene op de weg bij de junioren. Ook Van der Haar is tweevoudig wereldkampioen, maar dan bij de beloften in het veldrijden.