Lars van der Haar knap tweede in Koppenbergcross

Veldrijden Redactie

Met een tweede plaats in de Koppenbergcross heeft Lars van der Haar laten zien dat het een week voor de EK veldrijden wel goed zit met zijn vorm. De Woudenberger hoefde in Oudenaarde alleen de Belg Eli Iserbyt voor zich te dulden. Wel troefde Van der Haar zijn ploeggenoot Toon Aerts af. Puck Pieterse reed naar de achtste plaats bij de elitevrouwen, waar Annemarie Worst het Nederlandse smaldeel aanvoerde.

Niet iedereen is dol op klimmen op de keien. Lichtgewicht Van der Haar gaat het goed af. De crosser van Telenet Baloise Lions bleef prima in cadans en behield zijn concentratie tot het eind. Ook Iserbyt is klein van postuur, in tegenstelling tot de forse Aerts. Voor de Belgische tv verklaarde Van der Haar blij te zijn met de tweede plaats. ‘Ik heb geprobeerd Toon nog op sleeptouw te nemen omdat de tijd belangrijk is voor het klassement, maar hij had in de eerste ronden zoveel gegeven dat hij stuk zat. Toen ben ik mijn eigen race gaan rijden.’

Volgende week hoopt hij in Rosmalen mee te kunnen strijden om de medailles. ‘Zeggen dat ik wel even Europees kampioen word is een tikkeltje voorbarig, maar met een podiumplaats zal ik best tevreden zijn,’ aldus Van der Haar wiens carrière het vorig seizoen een beetje in het slop leek te zitten, maar zich nu weer steeds vaker aan het front meldt.

Verrassend genoeg deed bij de vrouwen wereldkampioene Ceylin Alvarado niet mee om de prijzen. Ze werd slechts zevende, net voor Pieterse. Annemarie Worst versloeg in de sprint Lucinda Brand. Derde werd Yara Kastelijn, die een paar keer knap was teruggekomen maar op het eind toch een gaatje moest laten.