Lars van der Haar laat zich opereren aan zijn knie

Veldrijden Redactie

Voor Lars van der Haar is het veldritseizoen ten einde. De 30-jarige Woudenberger laat zich binnenkort opereren aan zijn knie, een blessure waar hij al langere tijd mee sukkelt. Van der Haar kende een aardig slotweekeinde. Zaterdag triomfeerde hij in de laatste Superprestigewestrijd in Gavere, zondag haalde hij bijna het podium van de X2O-cross in Brussel. Daar werd de renner van Trek Segrafredo Lions vierde.

‘De afgelopen winter spaarde ik mijn knie van lange duurtrainingen om hem niet te overbelasten. Als ik langer dan drie uur train steekt er kniepijn op,’ vertelde de Nederlander tegen het Belgische Sporza.

Van de kwetsuur was niets te merken in Gavere. De Woudenberger reed indrukwekkend sterk en kwam solo over de finish. Hij had daarvoor wel moeten afrekenen met onder meer Eli Iserbyt die de tweede plaats opeiste. Derde werd Toon Aerts. Het was de vierde overwinning van Van der Haar dit seizoen, met als uitschieters het Europees kampioenschap en de wereldbekercross in Tabor.

Michael Vanthourenhout heerste in de Universiteitscross in Brussel. Van der Haar had aanvankelijk moeite met de schuine kant, maar rukte naarmate de cross vorderde op naar voren. De inhaalrace van de Nederlander stokte bij plaats vier. Iserbyt en Jens Adams maakten er een Belgisch podium van.

Bij de vrouwen was Lucinda Brand in Gavere de sterkste en Denise Betsema in Brussel.