Lars van der Haar niet naar Frankrijk, hij neemt rust

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar is er zondag niet bij in Besançon waar de achtste cross van de wereldbeker gehouden wordt. De nummer drie van het algemeen klassement neemt rust. Het seizoen is voor veldrijders uitermate zwaar met soms wel twee crossen in een weekend. Vooral tijdens de periode tussen kerst en de jaarwisseling kunnen de cyclocrossers bijna dagelijks aan de bak. Puck Pieterse, derde in het klassement van de vrouwen, gaat wel naar Frankrijk.

Van der Haar liep vorig jaar na een skivakantie een coronabesmetting op en het duurde enige tijd voordat hij daar volledig van hersteld was. Dit seizoen verloopt voor hem uitstekend. Hij werd voor de tweede maal Europees kampioen en won na bijna vijf jaar weer een wereldbeker (Tabor). ‘Lars is altijd 110 procent met zijn vak bezig,’ aldus Sven Nys, de teammanager van Baloise Trek Lions.

De leider in de wereldbeker Eli Iserbyt verklaarde voor de Belgische tv het jammer te vinden dat Van der Haar besloten heeft Besançon aan zich voorbij te laten gaan. Corné van Kessel voert nu bij de mannen de Nederlandse afvaardiging aan. De ploeg is uitgebreid met drie beloften, die in Frankrijk geen eigen wereldbekermanche hebben. Liefst elf Nederlandse vrouwen komen in actie. Behalve Puck Pieterse zijn dat onder meer wereldkampioene Lucinda Brand, tevens de leider in de wereldbeker, Denise Betsema en Annemarie Worst, de winnares zondag in Koksijde.