Lars van der Haar nummer drie in Superprestigecircuit

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar is als derde geëindigd in het eindklassement van het Superprestigecircuit. De veldrijder uit Woudenberg gaf in de slotmanche in Middelkerke blijk van zijn ambities door razendsnel van start te gaan. Uiteindelijk werd hij vierde. De Belg Laurens Sweeck passeerde als eerste de finishlijn en won daarnaast ook het eindklassement.

De Noordzeecross in Middelkerke beloofde vooraf veel spanning omdat er nog verschillende kandidaten waren voor de eindzege. Sweeck slaagde erin halverwege weg te komen uit een kopgroep van zeven man, waarin met name Lars van der Haar en zijn ploeggenoot Toon Aerts van Telenet Baloise Lions actief waren. Aerts werd tweede, voor Eli Iserbyt. Bij de vrouwen stelde wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado de eindzege veilig door ook de manche op haar naam te schrijven.

Een dag later werd Van der Haar opnieuw vierde, nu in de Vestingcross in Hulst. Daar won na een solo Iserbyt. Door de storm was er eerder op de dag een boom op het parcours gevallen, waardoor de vrouwencross werd uitgesteld. Het maakte Alvarado niets uit. De toekomstige ploeggenoot van Puck Pieterse won voor Annemarie Worst en Denise Betsema.