Lars van der Haar op podium in moddercross kletsnat Pelt

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar heeft zijn podiumplek te pakken. De Woudenberger finishte zondag in een kletsnat Pelt als derde achter ‘modderduivel’ Laurens Sweeck en Quinten Hermans. Overigens lieten veel toppers verstek gaan in Pelt. Een dag eerder was Van der Haar vijfde geworden in de Berencross in Meulenbeke, de tweede veldrit van het Ethan-klassement.

De cyclocross in Pelt was bij vlagen een modderballet. Door de aanhoudende regen waren er veel plassen ontstaan en de renners waren amper vertrokken of hun schone outfit was verleden tijd. Van der Haar was meteen goed weg en sloeg met Sweeck in zijn kielzog een gaatje. Maar bij de balken ging het mis met de 28-jarige renner van Fidea Baloise Lions. Hij kwam ten val en viel een aantal plaatsen terug. Toch bleef Van der Haar stug volhouden en hij kwam knap terug. Een derde plaats was zijn beloning.

Een dag eerder in de Berencross in Meulenbeke was er – niet voor het eerst dit seizoen – een geheel  Belgisch podium met Michael Vanthourenhout na een lange solo als winnaar. Van der Haar moest zich tevreden stellen met de vijfde plaats, waarmee hij wel de beste Nederlander was.