Lars van der Haar sluit seizoen af als zevende op wereldranglijst

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar sluit het veldritseizoen af met de zevende plaats op de UCI-wereldranglijst. De 28-jarige Woudenberger heeft betere seizoenen gekend, maar kan wel terugzien op een reeks stabiele prestaties. Dat bewijst wel zijn derde plaats in het regelmatigheidsklassement van de Superprestige. Podiumplaatsen waren echter schaars.

De ranglijst wordt aangevoerd door Mathieu van der Poel. Die reed een stuk minder cyclocrossen dan zijn rivalen, maar won bijna alles. Alleen Toon Aerts wist de wereldkampioen een keer te kloppen. Hij bezet de tweede plaats, voor landgenoot Eli Iserbyt en nog een handjevol Belgen. Van der Haar is de tweede Nederlander. Kyle Agterberg (20) uit Maartensdijk staat op plaats 200, maar hij is nog belofte.

Bij de vrouwen voert de kersverse wereldkampioen Ceylin del Carmen Alvarado, die naar verluidt ruim 125.000 euro alleen al aan prijzengeld toucheerde, meer dan welke man ook, de ranglijst aan ook al is ze nog belofte. Dat moet haar toekomstige ploeggenoot Puck Pieterse vrolijk stemmen. De 17-jarige scholiere uit Amersfoort droomt van een profcarrière op de fiets en het prijzengeld is in elk geval in het veld flink opgetrokken bij de vrouwen. Pieterse staat op plaats 42. Haar rivale Shirin van Anrooij die de wereldtitel greep bij de meisjes-junioren is geklommen naar plaats 22. Geerte Hoeke uit Maarn bezet de 26ste plaats.