Lars van der Haar tankt vertrouwen voor EK met sterke Koppenbergcross

Veldrijden Redactie

Met een vierde plaats in de Koppenbergcross heeft Lars van der Haar een goede generale achter de rug voor het Europees kampioenschap veldrijden dat komend weekeinde in eigen land wordt gehouden. De Woudenberger was daarmee de beste Nederlander.

Ploeggenoot Toon Aerts won de loodzware veldrit, waarin Mathieu van der Poel een complete off-day kende.

Na zes overwinningen moest Van der Poel liefst vier minuten prijsgeven op de winnaar van de Koppenbergcross, die meetelt voor het DVV-klassement. Hij eindigde slechts als 21ste. Van der Haar hield tijdens de beklimmingen de schade beperkt tot minder dan een minuut. Michel Vanthourenhout veroverde na een zinderende slotronde de tweede plaats, terwijl wereldkampioen Wout van Aert het Belgische podium compleet maakte.

Van der Haar toonde zich tevreden met zijn optreden, al had hij in de eerste ronden moeite om het tempo bij te benen. Maar de Jack Russel uit Woudenberg gaf zich niet gewonnen en reed daarna sterk naar boven, wat zijn zelfvertrouwen goed zal doen. Zondag moet hij aan de bak in Rosmalen waar het EK gehouden wordt. Vorig jaar werd de renner van Telenet Fidea Lions tweede op dat kampioenschap.

Kyle Agterberg uit Maartensdijk komt zondag ook in actie en wel bij de beloften.