Lars van der Haar verdedigt titel in Nacht van Woerden

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar verdedigt dinsdag 23 oktober zijn titel in de Nacht van Woerden. Bij de vrouwen is Marianne Vos de trekpleister in de veldrit, die door het kunstlicht een unieke plaats inneemt op de wedstrijdkalender. Voor de plaatselijke jeugd is er de koppelcross. Ze mogen dan rijden met hun idolen, de professionals.

Van der Haar rijdt voor Woerden zondag nog de wereldbekerwedstrijd in Bern. Liefst 29 renners en rensters worden door bondscoach Gerben de Knegt meegenomen naar Zwitserland, onder wie ook Kyle Agterberg uit Maartensdijk. Hij rijdt bij de beloften.

Agterberg is er twee dagen later ook bij in Woerden, waar hij zijn krachten mag meten met de nationale toppers bij de profs. Behalve Van der Haar verschijnen ook David van der Poel en Corné van Kessel bij de mannen aan de start. Bij de vrouwen moet Vos het onder meer opnemen tegen Maud Kaptheijns, Lucinda Brand en de Belgische Ellen van Loy. Zij rijden, gecombineerd met de beloftevrouwen en junioren-vrouwen, al om 19.40 uur, de mannen vertrekken een uur later. Het parcours is uitgezet bij het centrum van de stad. De toegang is gratis. De eerste wedstrijden zijn om 18.00 uur, de laatste categorie (de amateurs/sportklasse) gaat om 22.10 uur van start.