Lars van der Haar weer tweede ondanks schouder uit de kom

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar kent een prima start van het seizoen. Werd de cyclocrosser uit Woudenberg vorige week al tweede in, zaterdag voegde hij er in Beringen na een inhaalrace opnieuw een tweede plaats aan toe. Dat was des te knapper omdat hij struikelde na een rommelige start, waarbij zijn schouder uit de kom schoot. Ook de winnaar was dezelfde als een week geleden. Op de Belg Eli Iserbyt stond geen maat. Zijn landgenoot Daan Soete werd derde.

‘Ik had niet het gevoel dat ik nog zover terug kon komen,’ sprak een tevreden Van der Haar na afloop van de zware cross op het puinafval van een mijn. ‘Misschien was ik bij de start iets te gretig, waardoor ik struikelde. Ik kreeg de schouder niet meteen terug geduwd en moest even gaan zitten. Daarna heb ik geen last meer van die schouder gehad. Ik had nog gehoopt in het wiel van Eli te kunnen komen, maar dat lukte niet meer. Het had ook veel kracht gekost zover te komen, maar ik ben heel tevreden over mijn vorm. Ik had niet verwacht dat ik zo mee zou kunnen doen.’

Pechvogel van de dag was zijn ploeggenoot Toon Aarts (Baloise Trek Lions) die een paar keer lek reed. Bij de vrouwen was er een Nederlands podium, ook al ontbraken toppers als Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado. Yara Kastelijn zegevierde, voor de jonge Shirin van Anrooij en Denise Betsema.