Lars van der Haar weer vierde

Veldrijden Redactie

Ook zonder de dit seizoen oppermachtige Mathieu van der Poel is het veldrijder Lars van der Haar niet gelukt het podium te halen van een wereldbekermanche. Wel was hij in het Franse Pontchâteau de beste Nederlander, maar de vierde plaats achter een volledig Belgisch podium zal toch voor gemengde gevoelens bij de Woudenberger hebben gezorgd.

Van der Poel geeft momenteel de voorkeur aan een trainingskamp met het oog op het WK over een kleine twee weken in Denemarken. Daardoor werd het in Pontchâteau vooral een tweestrijd tussen de Belgische wereldkampioen Wout van Aert en de Belgisch kampioen Toon Aerts, ploeggenoot van Van der Haar bij Telenet-Fidea. De Nederlander legde zich niet neer bij de Belgische dominantie en was uitermate actief. Door enkele foutjes – zo tuimelde hij aan de voet van de trap tegen de vlakte – raakte hij wat achterop, maar vocht zich weer terug naar het front.

In de finale moest Van der Haar echter passen. Gehuld in zijn regenboogtrui rook Van Aert zijn kans en passeerde dankzij een machtige sprint als eerste de finish. Aerts werd tweede, Michael Vanthourenhout derde. Volgende week wordt in Hoogerheide beslist wie de wereldbeker wint. Dan is Van der Poel er weer bij en hoewel hij niet meedoet om de eerste prijs – hij miste de eerste twee wereldbekerwedstrijden – zou hij wel eens kunnen bepalen wie van de twee Belgen de trofee gaat winnen.