Lars van der Haar wint eerste cross op de Muur van Geraardsbergen

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar is het internationale veldritseizoen voortvarend begonnen. De Woudenberger zegevierde in België op de Muur van Geraardsbergen voor onder meer wereldkampioen Wout van Aert, die kampte met materiaalpech. Van der Haar erkende na afloop eerlijk dat hij zich eigenlijk verzoend had met de tweede plaats. ‘Wout was duidelijk de sterkste vandaag.’

Maar niet altijd wint de sterkste in de cross, ook het geluk spreekt een woordje mee. Vorig seizoen werd juist Van der Haar met veel pech geconfronteerd na eveneens een sterk begin. Slepende blessures gingen hem steeds meer parten spelen. De hoop van teammanager Sven Nys van Telenet Fidea Lions dat de pitbull uit Woudenberg zich zou kunnen mengen in de tweestrijd tussen Van Aert en Mathieu van der Poel, werd dan ook niet bewaarheid. Maar Nys, de meest succesvolle veldrijder ooit, heeft nog altijd alle vertrouwen in Van der Haar.

In Geraardsbergen bleek de Nederlander zijn krachten goed gedoseerd te hebben. Van Aert crosste lange tijd aan de leiding en leek onbedreigd op weg naar zijn eerste zege totdat hij een stuurfout maakte. De Belg ging tegen de vlakte en tot overmaat van ramp bleek het versnellingsapparaat kapot. Van der Haar profiteerde dankbaar. Hij nam de koppositie over en hield stand. Van der Poel deed niet mee in Geraardsbergen.