Laura Timmerman op fraaie wijze Nederlands kampioen

Dammen Redactie

Laura Timmernan (29) is in Hoogeveen na een zinderende slotdag Nederlands kampioen dammen geworden. Het is de eerste titel voor de vrouw die als jong meisje begon bij jeugddamclub Zenderstad in IJsselstein. Twintig jaar later speelt ze nog steeds bij Zenderstad in de provinciale competitie, maar ook met DES Lunteren in de ereklasse, de sterkste landelijke competitie. In 2017 werd ze al eens derde op het NK voor vrouwen.

De titel van Laura Timmrman, tegenwoordig woonachtig in Amersfoort, komt niet uit de lucht vallen. Al in 2010 werd ze Nederlands kampioen sneldammen bij de vrouwen. Een jaar later prolongeerde ze die titel.

Het NK was tot en met de laatste dag spannend. Timmerman begon met drie remisepartijen. In de vierde ronde versloeg ze Munkhtuya Nasanbayar, waarna nog een puntendeling volgde. In de zesde en zevende ronde pakte ze tweemaal de volle buit tegen respectievelijk Tanya-Marie Cnossen en Nicole de Vries en ging ze aan de leiding. In de achtste ronde volgde weer een remise, zodat het aankwam op de slotdag. Daarin trof ze titelverdedigster Vitalia Doumesh. Middels een overwinning stelde Laura Timmerman haar eerste nationale titel veilig. Luise Gabbert werd tweede en Lisa Scholten derde.