Lautenslager en UVV per direct uit elkaar

Honkbal/Softbal Redactie

Coach Folkwin Lautenslager en de honkbalafdeling van het Utrechtse UVV hebben na een paar maanden de samenwerking al weer opgezegd. In een gezamenlijk persbericht laat men weten dat de oorzaak ‘een gebrek aan chemie’ is.

Het eerste honkbalteam van UVV werd gedurende de afgelopen winterperiode samengesteld uit jonge spelers van de club die nooit eerder in de overgangsklasse hebben gespeeld, aangevuld met enkele (ervaren) speler van buiten de club. Coach Folkwin Lautenslager werd aangetrokken om de club uit Vleuten weer neer te zetten in het Nederlandse honkbal landschap. UVV wilde met deze aanstelling een juiste mix neerzetten: een coach die gewend met jonge talentvolle spelers om te gaan en een jong team dat de kans krijgt gaandeweg weer naar een (top)positie te groeien.

Die mix was op papier gevonden, maar bleek in de praktijk onvoldoende te werken. Folkwin Lautenslager: ‘De winter- en voorjaartrainingen waren uitgelezen momenten om aan de samenwerking te bouwen. Dat heeft helaas niet de juiste opbrengst opgeleverd. Je zoekt naar nieuwe mogelijkheden en probeert die uit. Het heeft niet genoeg geleid tot een gezonde basis om de samenwerking voort te zetten.’

Voorzitter van UVV Merijn van Elsäcker: ‘We hebben het niveau van onze spelers in kaart gebracht en daarbij gezocht naar coaching die daar naadloos op past. Dat wil nog niets zeggen over de chemie tussen coach, zijn staf en spelers. Chemie om met elkaar te gaan waarmaken wat in de basis is afgesproken.’ Die chemie bleek onvoldoende. Zowel coach Lautenslager als UVV betreuren dit, maar realiseren zich ook dat tegen de klippen op werken in de samenwerking niet vruchtbaar zal blijken te zijn.

De staf van het eerste mannenteam van UVV neemt de taken van Lautenslager met onmiddellijke ingang over.