Lautenslager naar UVV Honkbal

Honkbal/Softbal Redactie

UVV Honkbal heeft in Folkwin Lautenslager (42) de nieuwe coach gevonden voor de eerste selectie. Lautenslager is docent Lichamelijke Opvoeding en Rekenen bij ROC Mondriaan in Den Haag. Hij krijgt, na de degradatie medio vorig jaar uit de Hoofdklasse, het hoogste niveau in Nederland, te maken met een jonge groep spelers die voornamelijk uit de jeugd van UVV voortkomt.

Foto: Jan Kruijdenberg

‘Er staat een brede selectie met veel UVV-jongens van wie een groot deel uit de talentvolle jeugdafdeling komt. Een aantal van hen ken ik al vanwege hun jarenlange deelname aan de KNBSB Winter Talent School die elk jaar hier in Utrecht georganiseerd wordt en waarvan ik al negen jaar de coördinator ben.

Lautenslager heeft zijn honkbalroots in Brabant, waar hij speelde voor Jeka en Twins in Breda/Oosterhout.

Na zijn actieve honkbalcarrière legde Lautenslager zich toe op coaching en training bij ADO in Den Haag, Neptunus in Rotterdam, de Bixie Baseball Academy in Eindhoven en bij Orioles in Bergschenhoek. Hij is daarnaast al vanaf 2013 coach bij het Battle at the Castle toernooi in Oosterhout.

UVV Honkbal komt komend seizoen uit in Overgangsklasse. Die telt 16 teams, verspreid over vrijwel geheel Nederland. In de eerste competitiehelft wordt gespeeld om en plaats bij de top-8; deze ploegen strijden vervolgens om de titel en/of promotie. Onze regio wordt op het hoogste plan uitsluitend vertegenwoordigd door Quick (Amersfoort).