Lex Arendsen overleden

Voetbal

Woensdagmiddag 29 maart is op 71-jarige leeftijd Lex Arendsen overleden. Arendsen runde een zeer goed lopende kapperszaak aan de Blauwkapelseweg/hoek Piet Nieuwlandstraat en vroeger aan de Goedestraat in de Utrechtse wijk Wittevrouwen.

Arendsen was niet alleen bekend om zijn vakkennis, maar ook zijn klantenkring van (zeer) bekende Utrechters. Als Arendsen op donderdag, vrijdag en zaterdag werkte, werden de klanten herkend aan de bolides voor de deur.

Lex Arendsen was samen met zijn broer Rob pionier voor zaalvoetballend Utrecht. ‘Ons eerste team, bestond uit vechtsporters, wielrenners, zwemmers en hardlopers’,  zegt broer Rob Arendsen , die met zijn team door de KNVB dan ook werd ingedeeld in de vijfde en laagste klasse. Die samengeraapte sportvrienden werden echter kampioen en de gebroeders Arendsen besloten om de zaken wat professioneler aan te pakken.

Al snel ontstond een team met onder meer Wim van der Horst, Gerard Aichorn (beiden FC Den Bosch), Leo van Veen, Gerard van der Lem en Leen van de Merkt (FC Utrecht) en Gerald Vanenburg (Ajax). Later werd het volledige middenveld van FC Utrecht (Jan Wouters, Gert Kruys en Frans Adelaar) én Rob de Wit, de onvergetelijke linksbuiten van FC Utrecht in de jaren 1982-1984, aan de selectie van Arendsen Boys toegevoegd.

Het spreekt voor zich, dat dit team moeiteloos kampioen van de afdeling Utrecht werd . Via het kampioenschap van district West 1 werd ook het landskampioenschap een feit. In Antwerpen won Arendsen Boys de BeNeLux -beker.

Lex Arendsen wordt in besloten kring gecremeerd.