Bunschoten en Ennahachi winnen Sportprijs Utrecht 2018

Overig nieuws Redactie

Parasnowboardster Lisa Bunschoten en kickbokser Ilias Ennahachi zijn uitgeroepen tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar 2018 in Utrecht. Vooral de verkiezing van Bunschoten was een grote verrassing. Ze hield Dafne Schippers van haar zesde uitverkiezing op rij af.  Bunschoten won zilver en brons op de Paralympische Winterspelen van PyeongChang van 2018. Tijdens de feestelijke avond in het MediaPlaza van de Jaarbeurs werd Ilias Ennahachi verkozen tot de beste sportman boven goalie David Harte van Kampong en zwemmer Jesse Puts.

Beste sportploeg werd Kampong (hockey), net als een jaar geleden. Ook in de categorie sporttalent ging skateboardster Keet Oldenbeuving (14) op herhaling. Bij de sportcoaches won jeugdtrainer Jorick Straatman (voetbal). Ruud Heijsman (Utrecht Dominators) werd uitgeroepen tot Sportvrijwilliger 2018. Sportvereniging werd MHC Fletiomare.

De jury en de Utrechtse bevolking (online stemming) bepaalden ook dit jaar beide voor de helft de uitkomst in de zeven categorieën van de Sportprijs Utrecht. Tevens werden de winnaars van de beste sportfoto’s van 2018 bekend gemaakt. De vakjury koos voor een rugbyfoto van Dees van den Berg, de publieksprijs ging een foto van Jennifer Hendriks van de doelman van FC Utrecht.

Op de feestavond werd tevens de Utrechtse pagina van het Talentboek van het Yvonne van Gennip Talentfonds gelanceerd, Op die pagina kunnen jonge Utrechtse sporters aan de slag met een eigen campagne voor crowdfunding. Daarvoor hebben de gemeente Utrecht en SportUtrecht een speciale partnerpagina ontwikkeld.

De organisatie van de Sportprijs Utrecht was in handen van SportUtrecht in opdracht van de gemeente Utrecht en werd mede mogelijk gemaakt door de diverse partners van het jaarlijkse evenement.

Alle winnaars SportprijsUtrecht 2018 op een rij:

  • Sportman: Ilias Ennahachi (kickboksen)
  • Sportvrouw: Lisa Bunschoten (parasnowboarden)
  • Sporttalent: Keet Oldenbeuving (skateboarden)
  • Sportcoach: Jorick Straatman (SV Kampong voetbal)
  • Sportploeg: SV Kampong Hockey Heren 1
  • Sportvereniging: MHC Fletiomare (hockey)
  • Sportvrijwilliger: Ruud Heijsman (American Football Club Utrecht Dominators)
  • Sportfoto – vakjury: rugbyfoto gemaakt door Dees van den Berg
  • Sportfoto – publieksprijs: foto keeper FC Utrecht gemaakt door Jennifer Hendriks