Lorena Wiebes bevestigt vorm met derde ritzege

Wielrennen Redactie

Lorena Wiebes heeft zich nadrukkelijk opgeworpen als een van de kandidaten voor de nationale titel bij de vrouwelijke profs. Over een kleine twee weken is het NK wielrennen op en rond de Col du Vam bij het Drentse dorp Wijster. Wiebes bracht haar score in de Women’s Tour op vijftig procent door in de slotetappe haar derde ritzege te boeken. Het eindklassement was voor Elisa Longo Borghini die in extremis Grace Brown een seconde voorbleef.

Met dank ook aan Ellen van Dijk. De Woerdense was na haar geslaagde poging om het werelduurrecord te verbeteren (nu op ruim 49 kilometer) niet te beroerd om hand- en spandiensten te verlenen voor haar Italiaanse ploeggenote die loerde op bonificatieseconden. Met succes, ze werd in de slotrit derde achter Wiebes en Clara Copponi en dat volstond voor de eindzege.

Wiebes had zelf het leiderstricot een dag om de schouders gehad. In de derde etappe veroverde de Mijdrechtse de begeerde de trui, maar raakte die een dag later weer kwijt aan de Australische Brown. Die leek de eindzege niet te kunnen ontgaan, maar ze was in de finale niet alert genoeg. Wiebes viel uiteindelijk terug naar plaats 32. Van Dijk werd 23ste in de zesdaagse koers in Groot-Brittannië die behoort tot de UCI Women’s World Tour, de hoogste categorie bij de vrouwen.