Lorena Wiebes boekte tweede zege in Thüringen Ladies Tour

Wielrennen Redactie

Met twee ritzeges plus een tweede plaats heeft Lorena Wiebes haar stempel gedrukt op de Thüringen Ladies Tour. Toch lukte het de Mijdrechtse niet om het eindklassement te winnen van de zesdaagse koers. Dat ging naar landgenote Lucinda Brand. Het Groene Hart was trouwens flink vertegenwoordigd in Duitsland want ook Ellen van Dijk en Floortje Mackaij behoorden tot het deelnemersveld. Zij speelden echter geen rol van betekenis.

Wiebes won zondag de slotetappe door de rappe Belgische Lotte Kopecky in de sprint te kloppen. Het was al weer de vijfde zege van de 22-jarige renster van DSM in dit seizoen. Brand hield het verlies beperkt tot twee seconden en kwam als zesde over de streep. In het eindklassement had ze zeventien seconden voorsprong op Kopecky en achttien op de nummer drie, de Deense Emma Norsgaard, een teamgenoot van Annemiek van Vleuten bij Movistar die dit jaar echt is doorgebroken.

Mackaij was van de rensters uit de regio de beste in het eindklassement. Ze eindigde op plaats 20, Wiebes op 29 en Van Dijk die een tijd niet had gekoerst vanwege corona op plaats 36. Vermeldenswaardig was ook de 56ste plek van de 19-jarige Eline van Rooijen, na Mackaij en Van Dijk de derde renster uit Woerden in de Thüringen Ladies Tour.