Lorena Wiebes geeft sprintles aan internationale kanonnen

Wielrennen Redactie

De Belgische Jolien D’Hoore is een van de snelste sprinters van het vrouwenpeloton. Zaterdag kreeg ze in het eerste deel van de tweede etappe van de BeNe Ladies Tour klop van een 19-jarige meid uit Mijdrecht. Lorena Wiebes bewees andermaal dat ze een gouden toekomst tegemoet gaat en de zeges de komende jaren aaneen zal rijgen.

De BeNe Ladies Tour is een internationale wielerwedstrijd voor vrouwen en duurt vier dagen. Zondag eindigt de koers in Zelzate. Marianne Vos won vorig jaar en nam vrijdag op de tweede dag de leiding in het algemeen klassement door te zegevieren in kopgroep van drie. Maar de grootste verrassing was wel dat in de sprint om de vierde plaats Jolien D’Hoore verslagen werd door de piepjonge Wiebes.

Een dag later kreeg het Belgische sprintkanon, dat graag op eigen bodem wil schitteren, een nog veel dikkere pil te slikken. Na een rit over 92 kilometer met start en finish in Sint-Laureins werd het complete veld verslagen door Wiebes. Het was de vierde zege van de Mijdrechtse dit jaar.