Lorena Wiebes heeft geen breuken maar is wel uit koers

Wielrennen Redactie

Lorena Wiebes was zaterdagochtend aanwezig bij de start van de vierde etappe van de Simac Ladies Tour. Echter niet als renster, maar als toeschouwer. De Mijdrechtse heeft de belangrijke etappekoers voor vrouwen moeten verlaten na haar zware crash een dag eerder. Daarbij liep ze geen ernstig letsel op, maar haar lichaam heeft wel tijd nodig om weer fit te worden. Wiebes sleepte bijna het hele peloton mee in haar val op enkele kilometers van de meet.

Tegen de website cyclingonline.nl verklaarde Wiebes geen breuken te hebben opgelopen. ‘De dokter houdt me de komende dagen in de gaten en ik was sowieso pas in de loop van september voor mijn volgende koers voorzien. Natuurlijk had ik hier graag willen winnen in deze ronde, maar het had erger kunnen aflopen.’ Bij de Noorse Emma Norsgaard die haar hand vasthield alsof er iets gebroken was, viel de schade achteraf mee. ‘Mijn ribben en borst zijn flink geraakt, maar dat kom ik wel te boven. Hopelijk kunnen we voortaan wat meer rekening met elkaar houden, ook in de sprint,’ liet ze via haar ploeg Movistar weten.

Meer rensters hebben de Simac Ladies Tour verlaten maar om andere redenen. Bij de Duitse ploeg Ceratizit-WNT werd iemand positief op corona getest, waarna de hele ploeg zich heeft teruggetrokken. Kirsten Wild was een van de rensters.

De Simac Ladies Tour eindigt zondag in Arnhem. Ellen van Dijk staat met nog twee ritten voor de boeg derde in het algemeen klassement.