Lorena Wiebes klasse apart in tweede massasprint Tour

Wielrennen Redactie

Lorena Wiebes heeft de afgelopen hectische dagen in de Tour de France voor vrouwen goed verteerd. De tweede keer dat een etappe in een massasprint uitmondde was de explosieve renster uit Mijdrecht goed bij de les. In Saint-Dié-des-Vosges klopte ze wereldkampioene Elisa Balsamo en geletruidraagster Marianne Vos op superieure wijze. De vijfde etappe werd ontsierd door een merkwaardige valpartij waar het halve peloton bij betrokken was.

De klassementrensters kwamen de langste etappe (175 km) van de achtdaagse Tour de France Femmes zonder kleerscheuren door. Ze maken zich op voor een zwaar weekend wanneer zal blijken of Annemiek van Vleuten volledig hersteld is van de maagklachten die haar de eerste dagen parten speelden. Van Vleuten zal haar ploeggenote Emma Norsgaard van Movistar moeten missen. De Deense was met een schouderblessure een van de belangrijkste slachtoffers van de valpartij.

De finale van de vijfde etappe werd gekleurd door een duo, de Française Victoire Berteau en Antri Christoforou van Cyprus die waren overgebleven uit een kopgroep. Lange tijd hielden ze een voorsprong van zo’n veertig seconden. Op zo’n zeven kilometer van de finish gaven de ploegen die mikten op een sprint vol gas. Vooral DSM voerde het tempo op voor hun superrappe Lorena Wiebes. Die stelde haar ploeggenoten niet teleur.