Lorena Wiebes komt hard ten val in massasprint

Wielrennen Redactie

Lorena Wiebes moet vrezen dat haar voorseizoen mogelijk voor een deel naar de knoppen is nadat ze woensdag hard ten val kwam in de eerste etappe van de Healthy Ageing Tour. De rappe Mijdrechtse smakte tegen het asfalt van het TT-circuit in Assen doordat ze in de laatste bocht voor de finish het wiel van een renster voor haar raakte. De eerste etappe van de driedaagse rittenkoers werd gewonnen door de Belgische Jolien d’Hoore.

De koers vond geheel plaats op het beroemde TT-circuit. Wiebes, een van de snelste rensters van het vrouwenpeloton, bevond zich in een riante positie om de massasprint in haar voordeel te beslissen en ook de leiderstrui te veroveren. Tot ze viel en bijna ook de latere winnares D’Hoore meesleepte. Die wist haar nog net te ontwijken. ‘Maar het was heel hectisch,‘ aldus de Belgische die rijdt voor de Nederlandse topploeg SD Worx. Wiebes, van Team DSM, wist nog wel de eindstreep te halen.

Beste Nederlandse was Karlijn Swinkels van Jumbo-Visma met een derde plaats. Indruk maakte ook de jonge Daniek Hengeveld die in de finale probeerde alleen weg te komen, maar de sprintersploegen reageerden alert. De Health Ageing Tour wordt voor de tiende maal georganiseerd.