Lorena Wiebes sprint naar zege na goed werk van ploeggenotes

Wielrennen Redactie

Lorena Wiebes heeft Dwars door de Westhoek op haar naam geschreven, een lastige eendagskoers in Vlaanderen. De rappe renster uit Mijdrecht werd keurig door haar ploeggenotes van Team DSM naar de finish geloodst. In de massasprint kon de Belgische Jolien d’Hoore (SD Worx) nog het dichtst bij blijven, maar ze was niet opgewassen tegen het machtige eindschot van Wiebes. Op de derde plaats eindigde Barbara Guarischi van Movistar.

In de finale probeerden verschillende rensters weg te komen, maar ze kregen nooit meer dan een tiental seconden. DSM maakte het treintje gereed dat Wiebes, een dag eerder nog derde in Dwars door het Hageland, in ideale positie moest brengen. Dat lukte en de Mijdrechtse boekte haar zesde overwinning van dit seizoen.

Belle de Gast, rijdend voor Parkhotel Valkenburg, eindigde op plaats 61 in de tweedaagse Ronde van Zwitserland voor vrouwen. Ook al ontbraken wereldtoppers als Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen, het zal voor de Utrechtse laatbloeier ongetwijfeld een leuke ervaring geweest zijn. Beste Nederlandse was Lucinda Brand op de vijfde plaats.

Martijn van den Berg uit De Meern eindigde als 29ste in de tijdrit over ruim 25 kilometer in de Giro d’Italia U-23. Hij gaf 1.15 toe op de Italiaan Filippo Baroncini. Daan Hoole (zevende) was de beste Nederlander. Van den Berg rijdt tot dusver onopvallend mee in de Giro voor beloften.