Lorena Wiebes valt en sleept bijna hele peloton mee

Wielrennen Redactie

Een massale valpartij op zo’n vijf kilometer van de finish was bepalend voor de uitslag van de derde etappe in de Simac Ladies Tour. De val werd veroorzaakt door Lorena Wiebes die zich aan het voorbereiden was op de sprint. Toen de renster uit Mijdrecht van de smaller wordende weg in een soort goot belandde probeerde ze weer op het asfalt te komen maar kwam ten val. Tientallen rensters buitelden over elkaar. Lonneke Uneken profiteerde en won de rit.

Slechts zes rensters ontkwamen aan de mega crash en konden doorrijden. Drie van hen waren van SD Worx. Uneken maakte het in de sprint eenvoudig af. Bont en blauw en onder de schaafwonden kwam Wiebes over de finish in Weert. De renster van Team DSM werd naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Ook de rappe Noorse Emma Norsgaard van Movistar was een van de slachtoffers. Ze hield haar hand vast alsof er sprake was van een breuk in de pols of arm.

Ellen van Dijk haalde wel ongeschonden de finish, zij het op een kleine achterstand. Ze staat in het klassement derde, achter Marlen Reusser die de leiderstrui behield en Chantal Blaak.