Lorena Wiebes voor tweede dag op rij snelste van het peloton

Wielrennen Redactie

Dat Lorena Wiebes een van de snelste vrouwen is van het peloton bewijst ze deze week eens te meer in de The Women’s Tour, een zesdaagse etappekoers in Engeland die onderdeel is van de WorldTour. Vrijdag zegevierde de sterke Mijdrechtse voor de tweede dag op rij. Tegen haar eindsprint was geen kruit gewassen. In Clacton bleef ze de Italiaanse wereldkampioene Elisa Balsamo de baas. Marjolein van ’t Geloof passeerde als derde de finish.

De Britse veterane Hayley Simmonds kleurde de rit, maar haar vlucht was gedoemd te mislukken. In de finale werd ze opgeslokt door het peloton, waarna verschillende rensters probeerden weg te komen. Team DSM hield echter de gelederen gesloten om Wiebes in stelling te kunnen brengen. Met succes. Het was al weer de elfde overwinning van Wiebes in dit seizoen.

Met nog een etappe voor de boeg voert Demi Vollering het klassement aan. Die positie heeft ze te danken aan de indrukwekkende tijdrit in de derde etappe, waarin ze de vloer aanveegde met de overige rensters. Mischa Bredewold (Hoogland) staat het best geklasseerd van de rensters uit de regio (25ste) op drie minuten van Vollering. Wiebes geeft acht minuten toe en Kirstie van Haaften uit De Meern 23 minuten.