Lorena Wiebes wint ‘De Panne’ na declassering van D’Hoore

Wielrennen Redactie

Lorena Wiebes heeft de vrouweneditie van AG Driedaagse Brugge-De Panne op haar naam geschreven. Dat gebeurde overigens nadat Jolien d’Hoore gedeclasseerd werd. De Belgische was in de sprint te veel van haar lijn afgeweken, was de conclusie van de jury. Een blije Wiebes bedankte haar ploeggenoten van Sunweb, die in de finale alle aanvallen van andere rensters onschadelijk hadden gemaakt. Ellen van Dijk eindigde als achtste.

De Driedaagse Brugge-De Panne is een misleidende naam want de vrouwen koersen een dag en dat geldt ook voor de mannen. Wiebes rijdt per 1 juni van dit seizoen voor Team Sunweb. De Mijdrechtse geldt als een van de snelste vrouwen van het internationale peloton.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat in de finale Sunweb erg alert reageerde wanneer een renster probeerde weg te komen. De ploeg had het druk want de aanvallen volgden elkaar in snel tempo op. Sunweb werd gesteund door Boels-Dolmans die eveneens op een sprint mikte met de rappe d’Hoore.

Toch verliep de laatste kilometer erg chaotisch. Maar de twee snelste vrouwen waren er wel bij toen er gesprint werd om de zege. ‘De meiden deden uitstekend werk en controleerden alles,’ verklaarde Wiebes na afloop. ‘Eigenlijk ging ik een seconde te laat. Daarna heb ik nog wel volle bak gereden.’ Ze vond het moeilijk om een oordeel te geven over de declassering van haar Belgische opponente. ‘Wel merkte ik dat ik meer richting de hekken kwam.’