Lorena Wiebes wint slotetappe, Kirstie van Haaften smaakmaker

Wielrennen Redactie

Lorena Wiebes won de slotetappe, de Duitse Lisa Klein het eindklassement. Er waren evenwel meer smaakmakers in de zesde editie van de BeNe Ladies Tour die donderdag in Utrecht begon. Zoals Kirstie van Haaften. De jonge renster uit De Meern mocht zelfs een middag de leiderstrui dragen alvorens Klein in de tweede individuele tijdrit definitief toesloeg.

Klein had in de openingsproloog door Leidsche Rijn duidelijk gemaakt dat ze haar zinnen had gezet op de vierdaagse etappekoers door Nederland en België. De Duitse tijdritspecialiste verwees Ellen van Dijk, toch de nummer drie van het WK in deze discipline, naar de tweede plaats. Voor de renster uit Woerden was de afstand van vier kilometer eigenlijk tekort, maar ze wilde graag  in Utrecht voor het thuispubliek aan de start verschijnen. Van Dijk hield het daarna voor gezien om met onder meer Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen in Japan het olympische parcours van Tokio te gaan verkennen.

Van Haaften kwam op de derde dag verrassend aan de leiding van de BeNe Ladies Tour door in de ochtendetappe als tweede te finishen. Maar in de tijdrit later op de dag raakte de renster van de Belgische ploeg Health Mate de koppositie in het algemeen klassement weer kwijt aan Klein, die haar tweede ritzege pakte. De slotrit mondde uit in een massasprint en Wiebes zag haar kans schoon. De Mijdrechtse was veel te snel voor de Italiaanse Marta Bastianelli die de tweede plaats opeiste. Wiebes werd in het eindklassement achtste en won het puntenklassement. Van Haaften werd veertiende.