Lorenzo Lassooij bijzondere wisselspeler Dutch Masters

Voetbal Redactie

Op 23 juni 2018 staat in Spakenburg een speciale voetbalwedstrijd op het programma. De Dutch Masters, onder leiding van trainer Simon Kistemaker, spelen dan tegen Oud-SV Spakenburg.

Onder meer de gerenommeerde oud-profs Gerald Vanenburg, Sjaak Swart, Michael Mols, Simon Tahamata, Andre Ooijer, Denny Landzaat, Angelo Charisteas, Gerald Sibon en Orlando Engelaar zullen op sportpark De Westmaat te bewonderen zijn, waarbij de opbrengst volledig naar de Stichting Kinderwens Ambulance gaat.

De benefietwedstrijd tussen de Dutch Masters en de Blauwe legendes van SV Spakenburg wordt een trip down memory lane. Het team van de oud-profs bestaat voornamelijk uit voormalige spelers van Oranje die eigenlijk geen enkele introductie meer nodig hebben. Zo herinnert elke voetballiefhebber zich de fabuleuze techniek van ‘Europees Kampioen’ Gerald Vanenburg, de dribbels van Simon Tahamata, de pegels van Michael Mols, de tackles van Andre Ooijer, de stiftjes van Gerald Sibon en de steekpasses van Denny Landzaat. Zij komen samen met onder meer Angelo Charisteas (Europees Kampioen met Griekenland), Pascal Bosschaart en Andwele Slory op 23 juni in actie tegen Oud-SV Spakenburg. Een prachtig team dat onder de bezielende leiding staat van Simon ‘De Kist’ Kistemaker, die daarmee terugkeert bij de club waar hij in het verleden hoofdtrainer is geweest.

 

Lassooij

Op de bank bij de Dutch Masters zitten onder meer Lorenzo Lassooij en Marco Miltenburg. De twee spelers van respectievelijk De Meern en Zeist hebben sinds 14 november vorig jaar een band voor het leven, toen Lassooij op het voetbalveld werd getroffen door een hartstilstand en Van Miltenburg zijn leven wist te redden via een geslaagde reanimatie. De 27-jarige Lassooij heeft inmiddels een pacemaker en zal tijdens de benefietwedstrijd weer voor het eerst op het voetbalveld staan. Miltenburg: ‘Ik ben nauw betrokken bij de Dutch Masters, samen met Patrick van de Lagemaat (organisator van dit evenement). Kistemaker wist van Lassooij en opperde direct het idee om hem mee te laten spelen. Natuurlijk is dat mooi voor de oud-speler van onder meer Argon, FC Breukelen en De Meern.’

Bij SV Spakenburg, ook wel de Blauwen genoemd, komen ook een aantal matadoren in het veld. De trouwe volgers van het amateurvoetbal in de regio zullen ongetwijfeld nog de namen kennen van centrale verdediger Joop van de Groep, de spitsen Melrik Beukers en Paul Lieftink en voormalige spelers als Bert en Emiel Koops, Dickie Hartog en Frank van Twillert. Lou Beukers, inmiddels op respectabele leeftijd, wil tijdens deze wedstrijd zelfs nog een keer zijn keepershandschoenen oppakken om enkele minuten het doel van SV Spakenburg te verdedigen.

Al met al belooft het op 23 juni – aftrap om 14.00 uur – een bijzondere dag te worden die de voetballiefhebber niet mag missen. Het wordt ook een dag die in het teken staat van de Stichting Kinderwens Ambulance. De opbrengst van deze wedstrijd komt namelijk volledig ten goede aan deze stichting. Kinderwens Ambulance spaart hard voor de aanschaf van een ambulance om daarmee tegemoet te komen aan de – vaak laatste – wens van (pre)terminale en chronisch zieke kindjes naar hun wens-locatie.