Loting Davis Cup team bekend

Tennis Redactie

Het TeamNL Davis Cupteam speelt de groepsfase van de Davis Cup Finals van 14 t/m 18 september 2022 in Glasgow. Veenendaler Botic van de Zandschulp (26) maakt onderdeel uit van deze nationale tennisselectie. TeamNL werd afgelopen week in groep D geloot met de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Kazachstan. De twee beste teams van deze groep plaatsen zich voor de knock-out fase van de Davis Cup Finals van 21 t/m 27 november in Malaga.

Momenteel komt Van de Zandschulp uit in München waar hij zaterdag in een indrukwekkende partij de Serviër Miomir Kecmanovic versloeg en zich voor de finale van het ATP-toernooi wist te plaatsen. Van de Zandschulp staat op een zeer nette veertigste plek op de mondiale ATP ranking en is daarmee de beste valide Nederlandse tennisspeler. Diede de Groot, uit Oudewater, verkeert al lange tijd op de eerste plek van de rolstoel tennis ranglijst en mag zich de beste speelster van de wereld noemen.

Davis Cup

Captain Paul Haarhuis reageert op de loting van zijn Davis Cup team: ‘Het is fantastisch dat we op dit mondiale tennisniveau kunnen meestrijden. Het is een hele pittige groep, maar ik zie absoluut ook kansen om ons te kwalificeren voor de kwartfinale in Malaga. Maar waar we ook absoluut kansen hebben om ons te kwalificeren voor de kwartfinale in Malaga. Met Botic en Tallon hebben we twee top-50 spelers in het enkelspel en met Wesley, Matwé en Jules drie top 50-dubbellaars, daarmee hebben we een compleet en sterk team. Dat is anders dan in 2019, toen we ook tegen UK en Kazachstan speelden in de Finals. Dat vergroot onze kans tegen deze landen in september. We spelen in Glasgow, het zou super zijn als veel Nederlandse fans daar naar toe komen en ons komen aanmoedigen. In Den Haag hebben we weer gezien hoe fijn die support is.’

Onder leiding van Paul Haarhuis won Nederland in maart van Canada en plaatste zich daarmee voor de finaleronde van de Davis Cup in september 2022. De groepsfase wordt gespeeld in 4 speelsteden, Bologna, Glasgow, Hamburg en Valencia. De 2 beste teams van elke groep spelen in de kwartfinale in Malaga. De knock-out fase van de Davis Cup Finals vindt plaats van 21 t/m 27 november.

De groepen in de Finaleronde in september zijn:

Groep A (Bologna): Italië, Kroatië, Argentinië en Zweden

Groep B (Valencia): Spanje, Canada, Servië, Korea

Groep C (Hamburg): Duitsland, Frankrijk, België, Australië

Groep D (Glasgow): Groot-Brittannië, USA, Kazachstan, Nederland


Lees ook: