Loting DELA EK Beachvolleybal bekend

Beachvolleybal Redactie

Vandaag is in Utrecht de loting voltrokken voor het Europees Kampioenschap Beachvolleybal, dat wordt gespeeld van 15 t/m 22 juli in Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Apeldoorn. Nederlands duo Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter zijn ingedeeld in Utrecht, waar de wedstrijden op de Neude gespeeld zullen worden. Ook de huidig Europees Kampioen, het Italiaanse duo Lupo / Nicolai, zal daar in actie komen.

De Nederlandse Volleybal Bond Nevobo verzorgde deze loting voor het DELA CEV EK Beachvolleybal samen met de hoofdsponsor en naamgever om te komen tot acht poules van vier ploegen verdeeld over vier steden. In eerste instantie werd bepaald welke Nederlandse teams in welke stad spelen. Vervolgens werd overgegaan tot het indelen van de teams door loting.

De loting werd bijgewoond door alle Nederlandse teams en de toernooidirecteuren Reinder Nummerdor (algemeen + Den Haag), Rebekka Kadijk (Rotterdam), Robert Horstink (Apeldoorn) en Richard Schuil (Utrecht).

In alle steden wordt gespeeld tot en met de kwartfinales. De halve finales en de medaillewedstrijden vinden allemaal plaats op de Sportcampus in Den Haag.

 

Robert Meeuwsen speelt zijn wedstrijden in Den Haag

Alexander Brouwer en zijn sportpartner Robert Meeuwsen, die overigens in Nieuwegein geboren is, de huidige nummer twee van de Europese ranglijst, komen in actie in Den Haag. De winnaars van WK goud (2013) en Olympisch brons (2016) wonnen in 2017 brons op het EK, maar zijn zeer gemotiveerd om in eigen land voor het eerst de gouden medaille te veroveren.

Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter zijn ingedeeld in Utrecht, terwijl Dirk Boehlé en Steven van de Velde in Apeldoorn spelen. Er wordt ook nog een wildcard uitgedeeld aan het beste Nederlandse team uit de DELA Eredivisie. Dit team zal in Rotterdam in actie komen.

De regerend kampioen en nummer een van de Europese ranglijst, het Italiaanse duo Lupo / Nicolai, speelt zijn wedstrijden op de Neude in Utrecht.

 

Loting van de mannen

 

Rhenense Madelein Meppelink speelt in Rotterdam

Marleen van Iersel en Joy Stubbe, het hoogstgeplaatste Nederlandse team, zijn ingedeeld in Apeldoorn. Sanne Keizer en Madelein Meppelink (uit Rhenen) spelen hun wedstrijden t/m de kwartfinale in Rotterdam. Jolien Sinnema en Laura Bloem komen in actie op hun thuisbasis: Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De winnaars van de wildcard uit de DELA Eredivisie spelen in Utrecht.

Sanne Keizer, die met haar teamgenoot Madelein Meppelink in Rotterdam speelt zegt over de poule indeling: “Het is een zware poule, maar we hebben drie mooie wedstrijden voor de boeg. Op de Tsjechen willen we graag revanche nemen, want daar verloren we de laatste keer nog van. We zullen sowieso hard aan de bak moeten, we hebben er heel veel zin in!”

Het beste team op de Europese ranglijst, Laboureur / Sude uit Duitsland, speelt in poule A in Apeldoorn.

Loting van de vrouwen

 

Multi-evenement

Het DELA EK Beachvolleybal staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een groot landelijk volleybalevenement waarbij drie Olympische volleybaldisciplines worden verenigd: Het DELA EK Beachvolleybal, het WK Zitvolleybal én het EK volleybal voor jongens onder 20 jaar. Deze drie toernooien worden in dezelfde week gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het laatste weekend komen alle toernooien bijeen op een centrale locatie: de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.