Lotte Hosper wint meerdere afstanden ONK te Amersfoort

Zwemmen Redactie

Dit weekend heeft de Utrechtse Lotte Hosper de eerste plek behaald op de 200m vlinderslag en de 400m wisselslag tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) in Amersfoort. Op deze afstanden wist ze ook tijdens de voorronde een eerste plek in te nemen en in de finale respectievelijk een tijd van 2:16.59 en 4:55.62 neer te zetten. Op beide afstanden bleef ze onder haar persoonlijk record.

Het zwemtalent dat uit komt bij The Hague Swimming / Utrecht Swimming had zich voor de 200m rugslag afgemeld, maar verscheen wel aan de start van de voorronde 50m vlinderslag waar ze een achtste plek behaalde en in de finale op een laatste plek belandde. Meer succes was er op de 4x100m wisselslag waar ze met haar team een zilveren medaille haalde door iets meer dan vier seconden na de winnaars aan te tikken. Hosper nam de rugslag voor haar rekening.

De ONK werden van 21 t/m 23 juni 2019 georganiseerd in zwembad Amerena te Amersfoort. De organisatie was in handen van de KNZB in samenwerking met ZPC AMERSFOORT.