Lucratief weekend Daan Huizing

Golf Kort nieuws Redactie Utrechtse Sportkrant

Golfer Daan Huizing heeft een financieel lucratief weekend achter de rug. De professional uit Soest finishte op het KLM Open op een 38ste positie, goed voor € 10.800 euro. Huizing was daarmee de op een na beste Nederlander. Wil Besseling ging hem met een twintigste plaats voor. Tweevoudig winnaar en titelverdediger Joost Luiten haalde zaterdag de cut niet.

Challenge tour speler Huizing werd in 2014 pro en speelt bij Golf Sociëteit de Lage Vuursche. Hij had een goede slotronde van de KLM Open met 64 punten en 4 onder par.

De KLM Open is onderdeel van de European Tour en werd voor het tweede jaar gespeeld op golfbaan The Dutch in het Gelderse Spijk. Het was dit jaar de 98ste editie van het evenement, dat daarmee een van de oudste golftoernooien in Europa is. De Fransman Romain Wattel schreef het toernooi op zijn naam.

 

Opmerkelijk

– Mikko Ilonen maakte de 1.000ste hole-in-one uit de geschiedenis van de European Tour en deed dit op de 14e hole van de KLM Open.

– De KLM Open werd geconfronteerd met onstuimige weersomstandigheden met regen en harde wind waardoor vertraging opgelopen werd en een groot deel van het programma ingehaald moest worden.