Luinge floot duel in Hooglanderveen

Voetbal Redactie

De spelers van Hooglanderveen en SO Soest keken even vreemd op toen op zondag 29 september 2019 de bekende of mogelijk zelfs beroemde Roelof Luinge met twee neutrale grensrechters het veld betrad voor hun onderlinge ontmoeting. Omdat de oorspronkelijk aangestelde scheidsrechter had afgezegd, was na overleg met de KNVB voor deze arbitrale oplossing gekozen. En Luinge kwam graag naar Hooglanderveen om deze wedstrijd te fluiten als invaller.

Het werd een sportief duel, dat met 1-3 verdiend werd gewonnen door de Soester formatie. Voor spits Ali Coban van de bezoekers had het duel ook nog bijzondere betekenis. Twee keer had Roelof Luinge naar het midden gewezen voor een treffer van zijn voet, volgens de clubhistoricus bleken het doelpunt 100 en 101 te zijn die hij in dienst van zijn clubs Hees, Eemdijk en SO Soest op zijn naam had gebracht.

Roelof Luinge hoorde dat pas na afloop toen hij in de bestuurskamer de formulieren in orde maakte. Hij had het die middag prima naar zijn zin gehad. ‘Allereerst omdat het uiterst sportief potje was. Jammer genoeg waren er niet al te veel toeschouwers, de weersomstandigheden die middag waren ook verre van optimaal. Ik had te maken met een gastvrije voorzitter en ook met de andere gasten heb ik prettig contact gehad. In de kantine hoorde je vrolijke muziek van een DJ, ondanks de nederlaag van de thuisclub. Meestal blijf ik wat langer hangen maar door verplichtingen elders moest ik vrij vroeg het sportpark in Hooglanderveen verlaten’ aldus Luinge.