M.H.V. Maarssen regionale trainingslocatie jeugdopleiding U14

Hockey Redactie

Aangezien de verdeling van de Nederlandse jeugdhockeyspelers over de districten momenteel ongelijk is, maken de talenten niet evenveel kans om de selectie van een districtsteam te halen. Bovendien trainen de selectieteams veel centraal in het land, waardoor voor een groot deel van de spelers de reisafstanden erg groot zijn. Om deze twee problemen op te lossen heeft de hockeybond besloten de structuur van de jeugdopleiding te wijzigen.

De huidige zes districten worden uitgebreid en omgezet naar acht regio’s met ieder hun eigen U14 opleidingsteam (jongens en meisjes) die trainen op een locatie in die regio. De acht regio’s vormen samen vier steunpunten met ieder een eigen trainingslocatie: één steunpunt wordt dus gevormd door twee regio’s. Ieder steunpunt heeft een eigen U15 opleidingsteam.

De provincie Utrecht heeft clubs in de drie regio’s Midden, Oost en Midden Holland. De hockeyclubs met een of meerdere jeugdteams zijn als volgt ingedeeld:

Hockeyclub in provincie UtrechtRegio opleidingsteams U14Steunpunt opleidingsteams U15
AbcoudeMiddenNoord West Nederland
AmersfoortMiddenNoord West Nederland
BaarnMiddenNoord West Nederland
DoornOostNoord Oost Nederland
DorstetiOostNoord Oost Nederland
EemvalleiMiddenNoord West Nederland
FletiomareMiddenNoord West Nederland
HaaskampOostNoord Oost Nederland
HolestickOostNoord Oost Nederland
HoutenOostNoord Oost Nederland
IJsseloeverOostNoord Oost Nederland
KampongOostNoord Oost Nederland
Kromme RijnOostNoord Oost Nederland
LeusdenMiddenNoord West Nederland
LoenenMiddenNoord West Nederland
MaarnOostNoord Oost Nederland
MaarssenMiddenNoord West Nederland
MijdrechtMidden HollandWest Nederland
MontfoortOostNoord Oost Nederland
NieuwegeinOostNoord Oost Nederland
PhoenixOostNoord Oost Nederland
RijnvlietMiddenNoord West Nederland
SchaerweijdeMiddenNoord West Nederland
SCHCMiddenNoord West Nederland
ShintyOostNoord Oost Nederland
SoestMiddenNoord West Nederland
SpitsbergenOostNoord Oost Nederland
UNOMiddenNoord West Nederland
VianenOostNoord Oost Nederland
VoordaanMiddenNoord West Nederland
WoerdenMidden HollandWest Nederland
ZwaluwenMiddenNoord West Nederland

 

Maarssen

M.H.V. Maarssen is aangewezen als trainingslocatie voor de regio Midden. Dat betekent dat op deze locatie één trainersduo gezamenlijk beide U14 opleidingsteams (jongens en meisjes) traint, waarbij de hoofdtrainer/coach van het ene team assistent is bij het andere team en andersom. Daarnaast is er een keeperstrainer beschikbaar voor beide teams. Per regio wordt ook een Coördinator Opleidingsteams U14 aangesteld die samen met de Talentcoördinator van de KNHB verantwoordelijk is voor die regio. De Talentcoördinator is verantwoordelijk voor de U15 opleidingsteams van de steunpunten. Wat betreft het trainersduo en de keeperstrainer voor deze teams is de opzet hetzelfde als bij de U14 opleidingsteams van de regio’s.

Van alle locaties, zowel de regio’s als de steunpunten, heeft één van de trainers/coaches in de rol van Technisch Adviseur de opdracht om rondom zijn of haar locatie een netwerk op te bouwen van verenigingen. Hij of zij inventariseert de behoeften van de verenigingen en stimuleert onderlinge kennisdeling.

Als gevolg van deze indeling reist de jeugd U14 die ingedeeld is in de regio Oost naar Wageningsche M.H.C. en de U14 uit Midden Holland traint bij L.S.C. Alecto in Leiderdorp.

 

U15 steunpunt

Het opleidingsteam van steunpunt Noord Oost Nederland (waartoe regio oost behoort) zit in Apeldoorn en het steunpunt West Nederland, waaronder Midden Holland valt, komt bijeen bij M.H.C. Zoetermeer. De regio Midden tenslotte, heeft Wagener Stadion (o.v.) in Amstelveen als trainingslocatie toegewezen gekregen.

Kampong blijft nationaal trainingscentrum waar alle nationale teams te weten Oranje, Jong Oranje (onder 21), Nederlands A (18 jaar en jonger) en Nederlands B (16 jaar en jonger) trainen en verblijven tijdens de voorbereiding op grote toernooien.