Machteloos FC Utrecht mag blij zijn met 0-0

Voetbal Hans van Echtelt

Aanvoerder Willem Jansen verwoordde het na afloop treffend. 'We waren te vaak slordig aan de bal en verdienden niet om hier met winst weg te gaan.' Een korte, maar juiste analyse van een vechtwedstrijd in Groningen waar doelman Maarten Paes uitgroeide tot de belangrijkste Utrechtse pion in de Euroborg. Met tal van goede reddingen hield hij zijn ploeg in de eerste helft op de been en door zijn sterke reflexen kon de nul op het scorebord blijven.

Tot het eindsignaal van Danny Makkelie bleef FC Utrecht op de been, meer op grond van vechtlust dan door verzorgd combinatievoetbal want dat werd in tegenstelling tot vorige week tegen Sparta nauwelijks ten toon gespreid. Opvallend was nog de invalbeurt voor de gisteren gehuurde Mike van der Hoorn die in de slotfase zijn moegestreden teamgenoten terzijde stond.

Komende zondag wacht de confrontatie in Galgenwaard met Feyenoord dat momenteel in topvorm verkeert. Dan zal de formatie van René Hake anders voor de dag moeten komen om een eervol resultaat te boeken.