Makienok valt weg bij FC Utrecht

Voetbal

FC Utrecht heeft donderdagavond in de derde voorronde van het Europa League-duel met Lech Poznan geen overwinning kunnen boeken. De heenwedstrijd eindigde in 0-0. Coach Erik ten Hag kon in het duel met de Polen, vanuit het uit-vak fel aangemoedigd door zo’n duizend supporters, geen beroep doen op onder meer Yassin Ayoub en Simon Makienok. Vooral het  ontbreken van Makienok was aanvallend een gemis.

 

De Deense boomlange spits, deze zomer voor drie seizoen gecontracteerd, bleek woensdag op de training een kruisband te hebben gescheurd. Het is de vraag of Makienok dit seizoen nog in actie kan komen voor FC Utrecht. Zijn ploeggenoot Rico Strieder, vorig seizoen tot aan zijn kwetsuur basisspeler, herstelt momenteel juist van eenzelfde blessure.

Donderdag speelt FC Utrecht de return in Poznan. De winnaar van dit tweeluik plaatst zich voor de vierde voorronde van de Europa League. De loting daarvoor is op vrijdag 4 augustus.

De wedstrijd in een behoorlijk gevuld stadion Galgenwaard kende overigens een onrustige aanloop. Zowel op woensdagavond als op de wedstrijddag was het onrustig in Utrechtse binnenstad.