Managementbureau begeleidt beste atleten ter wereld

Atletiek Ted Vermeulen

In een schitterende pand onder de rook van het Goffert stadion in Nijmegen zetelt het grootste atleten managementbureau ter wereld, Global Sports Communication (GSC). Opgericht door de voormalige lange afstandloper en topatleet Jos Hermens. De geboren Nijmegenaar kan trots zijn op wat hij in dertig jaar op de wereldkaart heeft gezet.

Ruim 1000 atleten wereldwijd maakten gebruik van de diensten van GSC. En het zijn niet de minsten. Atleten die van het management van GSC gebruik maakten wonnen maar liefst 92 Olympische medailles, 421 medailles op wereldkampienschappen en zorgden voor niet minder dan 73 wereldrecords. Enkele namen: Haile Gebrselassie, Gabrielle Szabo, Kenenisa Bekele, Katrin Krabbe, Eliud Kipchoge en Gete Wami. Een imposante lijst. Er zijn wereldwijd 70 mensen in dienst van GSC, waarvan 24 in het statige pand in Nijmegen. Zoals Ellen van Langen, Olympisch kampioene op de 800 meter bij de Olympische Spelen van Barcelona in 1992. Bij binnenkomst is van haar een schitterende geschilderde finish van die gouden race is te zien.

Beroemdheden uit de hele atletiekwereld waren aanwezig bij de viering van het 30-jarig bestaan in april 2015. Bijvoorbeeld Sebastian Coe, voorzitter van de IAAF (Internationale Atletiek Federatie) en Haile Gebrselassie, veelvuldig wereld- en olympisch kampioen. Maar ook Jaap de Hoop Scheffer, voormalig secretaris-generaal van de NATO. Hermens kent de CDA-prominent uit de tijd dat ze samen met Haile Gebrselassie ‘Local Heroes’ hebben opgericht (zie de website www.local-heroes.nl).

 

China

GSC is zeer betrokken bij de organisatie van de Zevenheuvelenloop tussen Nijmegen en Groesbeek en de halve marathon van Egmond, de Nijmegen Global Athletics, de FBK Games in Hengelo, de marathon van Amsterdam, de Dam tot Damloop, de 4 Mijl van Groningen. Op het mondiale vlak organiseert het bedrijf grote baanwedstrijden, zoals in Shanghai binnen het kader van de Diamond League. Van dat Chinese evenement is GSC zelfs eigenaar. Ook doet GSC de management van alle atleten die afkomstig zijn van uit China.

Hermens zegt nog lang niet klaar te zijn met zijn. Development & New Business is ook, waar de oud-atleet zich de komende tijd op wil focussen.