Mannen en vrouwen Squash Utrecht terug in eredivisie

Squash Redactie

Op woensdagavond speelde het eerste mannenteam van Squash Utrecht de eerste thuiswedstrijd in de eredivisie in tien jaar. Met vijf (internationale) topspelers, waaronder clubtrainer Tom Hoevenaars en voormalig Nederlands kampioen Sebastiaan Weenink zal Squash Utrecht komend seizoen voor behoud in de Eredivisie spelen.

De eerste eredivisie wedstrijd op de Taagdreef in Utrecht tegen CS Drachten / Froconsur eindigde in een 9-3 overwinning voor de Utrechters. De wedstrijd in de eerste ronde van de eredivisie tegen MeerSquash uit Hoofddorp werd nog verloren met 10-7, toch neemt de Utrechtse club de tweede plek in van de DPD SBN Squash Eredivisie 2018/2019. In totaal acht teams komen hier in uit.

De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd tegen het Beverwijkse DKTP-it/MAX, de volgende thuiswedstrijd aan de Taagdreef zal op 28 november gespeeld worden tegen huidige koploper Coulisse/Twente.

Ook de vrouwen van Squash Utrecht zijn dit seizoen terug gekeerd naar de Eredivisie. Ze zijn tot nu toe verrassend begonnen aan het seizoen en staat tweede in de Eredivisie waar zes teams aan deelnemen. De Utrechters spelen morgen in de derde ronde tegen MeerSquash Hoofddorp die tot nu toe de rode lantaarn van de DPD Dames Eredivisie draagt. Na twee speelronden staan de Utrechtse vrouwen een plek boven Victoria Rotterdam, de huidig landskampioen.