Mannen en vrouwen UFC landskampioen

Floorball Redactie

Zowel de mannen als de vrouwen van UFC Utrecht zijn zaterdag landskampioen floorball geworden tijdens een spannende finaledag. De vrouwen bekroonden hun ongeslagen seizoen met een klinkende overwinning (5-1) op de Nijmeegse Hot Flames. De mannen pakten zelfs de ‘dubbel’ door vorige week de Nederlandse Loterij Cup te winnen en nu ook de competitie finale te winnen van de Amsterdamse FB Agents (5-2).

Uitblinkers bij de wedstrijden waren Most Valuable Players (MVP) Aron Piekema bij de mannen en Nina van Mastrigt bij de vrouwen. De afgelopen jaren presteren de Utrechtse teams steeds beter in de floorball competitie. Voor de mannen is dit het derde landskampioenschap op een rij, waar de vrouwen hun reeks onderbroken zagen door vorig jaar in de finale te verliezen van de Hot Flames.

Met de nationale titel op zak hebben de mannen en vrouwen van UFC Utrecht zich geplaatst voor de EuroFloorball Challenge welke begint in augustus. De teams zullen het op nemen tegen andere Europese kampioenen van kleinere landen, om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi waar de kampioenen van toplanden in spelen.

(tekst loopt door onder de foto)

Foto: Vincent Ruger

 

Unihockey

Floorball, ook wel bekend als unihockey, is een snel opkomende sport in Nederland, met UFC Utrecht als grootste club. Deze zaalsport, die het midden houdt tussen ijshockey en zaalhockey, wordt inmiddels overwogen als olympische sport voor de zomerspelen van 2024.

De redelijk nieuwe sport wordt veel gespeeld in Finland, Noorwegen, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. In Zweden is het inmiddels na voetbal de grootste sport van het land. Ook in Nederland maakt floorball een groei door. Het succes van de sport is onder andere te verklaren door de eenvoudige ‘up take‘, waarmee een beginner met een stick al vrij snel aardig en met plezier een balletje mee kan spelen. Verder blijft de sport populair vanwege de eindeloze mogelijkheden om te variëren in tactiek en techniek.