Mannen Schaerweijde en vrouwen SCHC door in bekertoernooi

Hockey Ted Vermeulen

Nadat in de derde ronde van de Gold Cup hockey hoofdklasser Almere met liefst 4-0 de kracht van het Zeister Schaerweijde had ondervonden, was het donderdagavond opnieuw raak in De Kuil aan de Bottingalaan. In een zinderende wedstrijd versloegen de mannen van Schaerweijde hoofdklasser Den Bosch.

Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2, nadat Schaerweijde een 1-0 en 2-1 voorsprong had moeten prijsgeven. Ook de eerste serie van de shoot-outs eindigde gelijk, zodat een nieuwe serie met het Golden Goal principe de beslissing moest brengen. Schaerweijde trok daarbij in de derde poging aan het langste eind. De halve finale zal op 4 april 2019 gespeeld worden.

 

Mannen Silver Cup

Het programma voor de derde ronde ziet er als volgt uit:

Bully – Houten
Leusden – Amersfoort
Eindhoven – Hattem
GHBS – Spandersbosch
Zutphen – Naarden
Wageningen – EHV
Deventer – GCHC
Kromhouters – Upward

 

 

Vrouwen

De vrouwen van SCHC moesten heel diep gaan om het Haagse HDM uit te schakelen. Zonder de internationals, die in China de Champions Trophy spelen, was het na 2 x 35 minuten 1-1. De eerste serie shoot-outs eindigde eveneens onbeslist (2-2), maar in de derde poging van de Golden Goal trof SCHC doel en plaatste de club zich voor de kwartfinale op 14 maart 2019.

Op vrijdag 23 november spelen de regioteams Abcoude, IJsseloever, USHC en Nieuwegein de vierde ronde. Alle wedstrijden beginnen om 20.30 uur.

Abcoude D1 – ’t Spandersbosch D1

FIT D1 – IJsseloever D1

Castricum D1 – Hilversum D1

Nieuwegein D1 – VVV D1

Hoorn D1 – Bennebroek D1

Westerpark D1 – AMVJ D1

Weesp D1 – De Reigers D1