Mannen UZSC op drempel van derde landskampioenschap

Waterpolo Peter de Jong

Donderdag 11 mei 2017 is de datum  waarop de mannen van UZSC het weer kunnen flikken. Bij winst op Het Ravijn zijn ze voor de derde opeenvolgende maal landskampioen waterpolo. Toegegeven, het went al een beetje en een nieuwe titel is dus iets minder spectaculair dan die van de Utrechtse vrouwen die voor het eerst (naast Supercup en beker) het landskampioenschap pakten.

Aan de andere kant is de prijzenkast van de mannen gevulder. Naast het kampioenschap wonnen zij de afgelopen drie seizoenen de Supercup (strijd tussen kampioen en bekerwinnaar) en in 2014 en dit jaar de nationale beker.

Maar laat Utrecht niet te vroeg juichen, de beer is nog niet geschoten. In een play off waarbij degene kampioen is die het eerst drie wedstrijden heeft gewonnen, staat UZSC momenteel op twee en tegenstander Het Ravijn op nul. Afgelopen zaterdag beten Het Ravijn en UZSC het spits af in Nijverdal, waar het een wedstrijd werd met een wisselend scoreverloop. De Utrechters kwamen in het begin van de tweede periode op 1-4 maar sloten diezelfde periode af op een stand van 5-5. Daarna was het gebeurd. Met 0-3 in het derde kwart en 1-4 in het vierde sloot UZSC de wedstrijd af met een klinkende 6-12 overwinning.

De volgende dag gaven de strijdende partijen elkaar geen duimbreed toe. Dertig seconden voor tijd leidde Het Ravijn nog met 4-5 maar toen haalde Bram van den Bersselaar de trekker over, eindstand 5-5. Penalty’s moesten de winnaar aanwijzen. Daarin trok de regerend landskampioen aan het langste eind. De nationale doelman Ruben Hoepelman wist twee strafworpen te keren.

Donderdag kan de beslissing dus al vallen in zwembad de Krommerijn, aanvang 20.00 uur. Bij winst is UZSC kampioen. Wint Het Ravijn, dan gaat de strijd om de titel zaterdag verder in Nijverdal.