Mannen UZSC tegen Het Ravijn

Waterpolo Peter de Jong

De mannen van UZSC beginnen komend weekeinde aan de wedstrijdenreeks tegen Het Ravijn om het kampioenschap van Nederland. In overleg met de tegenstander, de KNZB en de WFN is de openingswedstrijd zaterdag in Nijverdal. In eerste instantie stond deze voor donderdag gepland, maar in verband met dodenherdenking is het schema aangepast.

Als UZSC alle duels wint is donderdag 11 mei de triple (Supercup, beker en landskampioenschap) een feit.

De Utrechtse formatie kwalificeerde zich afgelopen weekeinde als eerste ploeg voor de finale van de play offs om het landskampioenschap. Vrijdag werd De Zijl in Utrecht met 13-5 gedeclasseerd, zaterdag in Leiden was het een stuk spannender. Halverwege stond UZSC nog met 4-3 voor.

Na de rust vocht De Zijl voor zijn laatste kans en kwam zelfs met 5-4 voor. Een spannende eindstrijd resulteerde in een eindstand van 8-8. Penalty’s moesten de winnaar aanwijzen. UZSC-keeper Ruben Hoepelman werd de held van de avond door twee pingels te stoppen en bezorgde zijn ploeg de overwinning, waardoor de laatste horde voor de finale genomen was.

De Zijl Zwemsport – UZSC: 10-11 (wns)
Periodestanden: 1-3, 2-1, 3-2, 2-2, 2-3
Doelpunten UZSC: Yoran Frauenfelder 4, Mike v/d Brink 2, Casper Landeweerd, Joep v/d Bersselaar, Marc Winkelhorst, Benjamin Hoepelman en Loek Foster.

UZSC rest nog een tegenstander alvorens voor de derde achtereenvolgende maal het landskampioenschap gevierd kan worden. Het Ravijn haalde met de hakken over de sloot de finale door ZPC Amersfoort in een allesbeslissende derde wedstrijd met 8-7 te verslaan. De finale van de play-off is ‘best of 5’: wie het eerst drie wedstrijden heeft gewonnen, is kampioen.

Het speelschema ziet er als volgt uit: Zaterdag 6  mei 19:00 uur Nijverdal. Zondag  7 mei 19:00 uur (naar de avond verschoven in verband met het spelen van FC Utrecht), Utrecht. Donderdag 11 mei 20:00 uur Utrecht. Indien nodig zaterdag 13 mei 19:00 uur Nijverdal en zondag 14 mei 15:15 uur Utrecht.